Hoe fantaseren je helpt je zzp’er-droom te bereiken


Met fantaseren bedoel ik even naar binnen gaan en de mogelijkheden ontdekken. Hoe fantastisch zou het zijn als …?

Dit kan je een goed gevoel geven en dat is mooi. Het kan ook tot concrete plannen leiden om je zzp’er-droom waar te maken. Dan is mijn advies je tekst op te schrijven: op papier, in een digitaal document of voor meer overzicht – in het gratis online FOCUS-tool.

Fantaseren is belangrijk want dan kun je het even voelen: wil ik dit? In hoeverre is het als ik verwacht had? Hoe past het bij de rest? Soms voelt het zo lekker en kloppend dat je meteen in actie komt.

Je fantasieën opschrijven is ook fijn want dan zie je ze allemaal bij elkaar. Je kunt ontdekken waar de schoen wringt. Daar maak je je brein blij mee, want dat is altijd op zoek naar problemen om op te lossen. Maar het kan pas echt aan de slag als een probleem duidelijk is. Een probleem op papier is vanzelf duidelijker als en probleem in gedachte. Een probleem opschrijven zorgt er daarom voor dat je onbewuste er beter mee aan de slag kan.

Ten slotte, fantasieën helpen je in contact te komen met je zzp’er droom. Wat was ook al weer de reden dat je hieraan begonnen bent? Wat daarvan kan nu al? Als je de antwoorden hierop opschrijft, gaat je brein aan de slag je problemen op te lossen. Mooi, toch?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *