Waarom FOCUS niet altijd handig is


Ik heb de FOCUS-methode ontwikkelt, omdat ik hem zelf heel hard nodig heb. Van nature wil ik te veel tegelijkertijd. Ik heb meer ideeën dat ik kan omzetten. Herken je dit?

Toen ik doorhad hoe ik tot FOCUS kan komen, probeerde ik overal in mijn leven de FOCUS-methode toe te passen. En dat is helemaal niet handig.

Our businesses thrive on focus, our lives thrive on diversity.

Tad Hargrave – marketingforhippies.com

Focus is niet altijd handig

De FOCUS-methode is natuurlijk ook maar een tool. Als je er meer over wilt leren is het handig je daar voor een tijd lang in te verdiepen totdat je het onder de knie hebt. Net zoals bij andere vaardigheden komen er misschien ook nog fasen om steeds beter te worden. Maar, er zijn zeker ook fasen waarin je focus verbeteren niet je eerste prioriteit is.

De FOCUS-methode is een handig tool, wat soms nuttig is en soms niet.

Focus en flow zijn mooie ervaringen, maar het zijn niet de enige ervaringen. Ik geniet ook van chaos en levendigheid. En dan zijn er fases van terugtrekken, reflecteren en tot nieuwe zichtwijzen komen. Fasen die misschien niet fijn voelen maar er wel bij horen.

Op die een of ander manier vind ik persoonlijk dat focus meer een soort mannelijke energie is. En daar wil ik niet altijd in zitten. Ik had op gegeven moment door dat focus niet altijd handig is. Maar voor mij was niet duidelijk wat het verschil was tussen wanneer wel en niet – totdat ik een zin van Tad Hargrave van MarketingForHippies las.

Ik ben geen affiliate van Tad, wel een grote fan van zijn werk. Vooral als je meer over het vinden van je niche wil weten is de informatie van Tad een grote aanrader. Er is – zoals je zou verwachten – heel veel gratis kennis op zijn website via blogs en youtube video’s. Bij deze nogmaals de mooie inzicht:

Our businesses thrive on focus, our lives thrive on diversity.

Tad Hargrave – marketingforhippies.com

Wanneer gebruik ik de FOCUS-methode:

  • Ik vind het fijn te weten hoe de volgende stappen voor mijn business eruit zien. Niet in beton gegoten, maar wel genoeg helderheid en overzicht dat ik stappen kan zetten. Als je wilt dat ik je hiermee help, boek een business-plan make-over coaching.
  • Zeker als het wat drukker, onoverzichtelijker, chaotischer wordt dan anders maak ik een plan voor een week of een dag. Of over al mijn persoonlijke ontwikkelingsdoelen.
  • Als ik ergens echt mee zit, gebruik ik de FOCUS-methode.

Verder is er genoeg chaos in mijn leven, maar anders zou ik het niet prettig vinden. Ik lees vaak meerdere boeken tegelijkertijd. We hebben verschillende projecten in huis – die elke keer langzamer lopen als we teveel tegelijkertijd willen.

Samenvatten, focus is zeker nuttig om je bedrijf te late groeien. Om van de rest van je leven iets moois te maken, heb je meer nodig dan dat, denk aan: chaos, verrassingen, keerpunten. Wat is belangrijk voor jou?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *